Dietetyczne Rozmaitości

Co 2 tygodnie nowa dieta!

Makaron z bobem i ricottą w najnowszej diecie!

  • Składniki:
  • Makaron pełnoziarnisty 50 g
  • Bób  150 g
  • Ser Ricotta 100 g
  • Czosnek  - do smaku
  • Skórka z cytryny  - do smaku
  • Kolendra świeża - do smaku

W najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości”, proponujemy wakacyjny obiad we włoskim stylu, czyli pełnoziarnisty makaron z bobem i ricottą. W pozostałych posiłkach również nie zabraknie innych owocowo – warzywnych hitów lipca, takich jak pomidory, młoda cebulka, fasolka szparagowa czy też dowolne sezonowe owoce w postaci smoothie na mleczku kokosowym. A dla osób szukających inspiracji na letni sezonowy obiad podajemy prosty przepis!

  • Składniki:
  • Makaron pełnoziarnisty 50 g
  • Bób  150 g
  • Ser Ricotta 100 g
  • Czosnek  - do smaku
  • Skórka z cytryny  - do smaku
  • Kolendra świeża - do smaku

Wykonanie:

 

Makaron i bób gotujemy. Ok. 1/3 wyłuskanego bobu  rozgniatamy lub blendujemy . Bób (rozgnieciony i cały) mieszamy z makaronem . Dodajemy ricottę i opcjonalnie przyprawiamy świeżą kolendrą , czosnkiem i startą skórką z cytryny.