Dietetyczne Rozmaitości

Co 2 tygodnie nowa dieta!

W najnowszej diecie truskawki z makaronem!

  • Składniki:
  • Makaron pełne ziarno  60 g
  • Truskawki 150 g
  • Jogurt naturalny gęsty 50 g
  • Twaróg chudy  60 g
  • erytrytol - do smaku.

Czerwiec to czas truskawek! Dlatego w najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości” tradycyjnie nie może zabraknąć dania z tymi pysznymi owocami, czyli truskawek z makaronem, twarogiem i jogurtem. Pomimo, że to proste danie możemy przygotować przez cały rok to właśnie w sezonie truskawkowym smakuje najlepiej! Miłośnikom słodyczy przypadnie zapewne do gustu jogurt z proteinową czekoladą i orzechami oraz marchewkowe placuszki z dżemem! Na kolacje zaś proponujemy pyszną sałatkę z soczewicy. Smacznego!

  • Składniki:
  • Makaron pełne ziarno  60 g
  • Truskawki 150 g
  • Jogurt naturalny gęsty 50 g
  • Twaróg chudy  60 g
  • erytrytol - do smaku.

Wykonanie:

Ugotowany makaron mieszamy z rozdrobnionym twarogiem i polewamy zblendowanymi truskawkami. Opcjonalnie danie można dosłodzić erytrytolem.