Dietetyczne Rozmaitości

Co 2 tygodnie nowa dieta!

W najnowszej diecie zapiekanka z fasolką szparagową!

  • Składniki:
  • Fasolka szparagowa 220 g
  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej  130 g
  • Ser mozzarella 50 g
  • Cebula  60 g
  • Olej rzepakowy  10 g

Wakacje to czas, gdy na naszych stołach króluje fasolka szparagowa! Dlatego w najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości” głównym daniem będzie zapiekanka   z tym właśnie lubianym przez większość warzywem. Natomiast na letnie wieczory przy grillu proponujemy odchudzającym się z nami osobom pyszne szaszłyki z wątróbką! Pozostałe posiłki to kanapki z mozzarellą oraz owocowy jogurt z nasionami chia. A wszystkie te posiłki oczywiście w towarzystwie sezonowych owoców i warzyw.

  • Składniki:
  • Fasolka szparagowa 220 g
  • Mięso mielone z łopatki wieprzowej  130 g
  • Ser mozzarella 50 g
  • Cebula  60 g
  • Olej rzepakowy  10 g

Wykonanie:

Fasolkę gotujemy al’dente. Cebulkę szklimy na oleju. Do cebulki dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Mięso łączymy z fasolką posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub na patelni pod przykryciem do moment roztopienia się sera.